BOGUDDRAG: Dobbeltstandarder i migrationsforskningen

BOGUDDRAG: Efter aftale med forlaget Samfundslitteratur bringer Altinget et afsnit fra antologien "Multikulturalismens fælder". Afsnittet beskriver, hvordan reaktionære normer i immigrantkulturer i store dele af forskningen bortforklares eller beskrives som en naturlov, man blot må respektere. (Rubrikken er Altingets)

Drabet på Ghazala Khan rystede Danmark tilbage i 2006. Syv nære familiemedlemmer med Ghazalas far og bror i spidsen blev sammen med to venner af familien dømt&nbsp;for at have udført eller deltaget i planlægningen af drabet. Faderen blev idømt livsvarigt fængsel, de øvrige mellem 8 og 16 års fængsel. Ghazalas "forbrydelse" var, at hun ville vælge sin egen ægtefælle.&nbsp;Hun&nbsp;blev dræbt for at redde "familiens ære".<br>
Drabet på Ghazala Khan rystede Danmark tilbage i 2006. Syv nære familiemedlemmer med Ghazalas far og bror i spidsen blev sammen med to venner af familien dømt for at have udført eller deltaget i planlægningen af drabet. Faderen blev idømt livsvarigt fængsel, de øvrige mellem 8 og 16 års fængsel. Ghazalas "forbrydelse" var, at hun ville vælge sin egen ægtefælle. Hun blev dræbt for at redde "familiens ære".
Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Redaktionen

ASYMMETRISK KULTURALISME

Af Katja Kvaale

Kulturbegrebets grumsede rolle i multikulturalismen og migrationsforskningen tager sig udtryk i en ejendommelig blanding af inkonsistens og asymmetri, som også Henning Bech og Mehmet Ümit Necef har dokumenteret i deres grundige gennemgang af feltet i Danmark (2012).

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00