Analyse af 
Erik Holstein

Enhedslisten på vej væk fra afgrunden

ANALYSE: Trods stort politisk råderum har Enhedslisten langtfra fået sin styrke tilbage efter Asmaa-mareridtet. Men listen håber på at tiltrække skuffede SF-vælgere efter valget.
Enhedslisten bevæger sig langsomt væk fra spærregrænsen, men står stadig for svagt til at være en politisk trussel for det fremstormende SF.
Enhedslisten bevæger sig langsomt væk fra spærregrænsen, men står stadig for svagt til at være en politisk trussel for det fremstormende SF. Foto: enhedslisten.dk
Erik Holstein
Foto:

Selv har Asmaa Abdol-Hamid formelt "taget orlov", men hun kan i princippet opstille igen ved Enhedslistens næste urafstemning. Og i praksis er der stadig stor uenighed i EL om holdningen til religiøse fundamentalister.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Efter al politisk logik skulle Enhedslisten skovle stemmer ind.

Den borgerlige regering sidder på niende år, ledigheden stiger, og bankernes grådighed er blevet råt illustreret. Man har tilmed fået en pæn del af den politiske bane for sig selv, efter SF har korrigeret kursen på en række områder. Ikke desto mindre ligger Enhedslisten stadig og skvulper nogle få promiller over spærregrænsen.

I Johanne Schmidt-Nielsen har Enhedslisten ellers fået en frontfigur, der er en meget effektiv formidler af politikken. Hun appellerer bredere end den tidligere spydspids, den punkede og stilmæssigt radikale Pernille Rosenkrantz-Theil, der - uden nogen sammenhængende politisk argumentation - gik over til Socialdemokraterne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00