Fogh finder gratisaviser godt for folkestyret

NYHED: Statsministeren mener, at folkestyret har godt af de mange nye medier. Han håber bare ikke, de underminerer markedet for betalingsaviserne. Men det er jo de gamle avishuse selv, der er skyld i aviskrigen, fastslår Anders Fogh Rasmussen overfor Altinget.
Martin Kaae
Det er godt for et levende folkestyre, at der er mange medier at vælge imellem. Det fastslår Anders Fogh Rasmussen (V) overfor netavisen Altinget.

"Jo flere stemmer i den offentlige debat, desto bedre. Det er pluralisme og konkurrence, og det giver liv – hvad enten man betaler for avisen eller den er gratis," siger Anders Fogh Rasmussen, der også fungerer som minister for pressen - den skrevne del af medierne.

Regeringschefen er dog på forhånd spændt på, hvad den begyndende aviskrig vil få af konsekvenser for mediebilledet, som vi kender det.

"Jeg vil opmærksomt følge udviklingen. Og jeg håber i hvert fald ikke, at markedet for betalingsaviser bliver undermineret nu, hvor hele markedet oversvømmes af gratisaviserne. Men det er i høj grad betalingsmedierne, der selv står bag gratisaviserne. Så det må de jo selv rode med," konstaterer Fogh Rasmussen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00