Jakob Engel-Schmidt om anbefalinger til museumsreform: Godt grundlag, som kræver politisk fintuning

Nye anbefalinger til en kommende museumsreform er et godt grundlag for de politiske forhandlinger, lyder det fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M). Samtidig slår han fast, at ingen af arbejdsgruppens forslag til at komme skæv fordeling af statsstøtte til livs vil blive implementeret uden ændringer. 

"Nu vil jeg gå ind i et politisk rum sammen med mine kolleger i regeringen og lave et forhandlingsoplæg, som jeg vil invitere Folketingets partier til at drøfte med mig efter nytår."
"Nu vil jeg gå ind i et politisk rum sammen med mine kolleger i regeringen og lave et forhandlingsoplæg, som jeg vil invitere Folketingets partier til at drøfte med mig efter nytår."Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) modtog torsdag en stribe anbefalinger til en ny museumsreform fra den nedsatte arbejdsgruppe, som har arbejdet siden foråret.

Anbefalingerne er ”skelettet, vi nu skal bygge en politisk reform ovenpå,” lyder fra kulturministeren i et interview med Altinget, hvor han kvitterer for arbejdet.

Men samtidig fastslår han, at ingen af ekspertgruppens modeller for en ny og mere objektiv fordeling af statens godt 400 museumsmillioner vil blive implementeret direkte.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00