Analyse af 
Erik Holstein

Modernisering og ægte rødt skal bringe Enhedslisten ud af krisen

En 70'er-struktur tiden er løbet fra, en valgkamp der var meget mere grøn end rød, for spag kritik af en midterregering, for lidt aktivisme, og meningsmålinger der overvurderer Enhedslisten. Det er blot nogle af buddene på Enhedslistens skuffende valgresultat, der har ført til skarpe ordvekslinger i partiet.  

Politisk ordfører Mai Villadsen holder tale ved Enhedslistens årsmøde i Hafnia-Hallen i København tilbage i maj 2022, hvor partiet stod til 7,6 procent af stemmerne.
Politisk ordfører Mai Villadsen holder tale ved Enhedslistens årsmøde i Hafnia-Hallen i København tilbage i maj 2022, hvor partiet stod til 7,6 procent af stemmerne.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Bemærk, at denne analyse blev bragt første gang 22. november 2022, før Enhedslisten ikke længere var en del af regeringsforhandlingerne.

November 2021: Jubelscener i Enhedslisten, der er blevet det største parti af alle i København med 25 procent af stemmerne og samtidig scorer kanonresultater i flere store byer og på Bornholm.

November 2022: Dyb skuffelse i Enhedslisten, der efter tilbagegang under selve valgkampen må notere det dårligste folketingsvalg i 15 år med kun 5,2 procent af stemmerne.

0:000:00