Om  
Kristian Thulesen Dahl
Morten Messerschmidt

Kristian Thulesen Dahl stiller ikke op for Dansk Folkeparti ved næste valg

Tidligere partiformand Kristian Thulesen Dahl genopstiller ikke for Dansk Folkeparti ved næste folketingsvalg. Det skyldes interne stridigheder i partiet, forklarer han. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jonas Fredborg

Den seneste tids stridigheder i Dansk Folkeparti har fået Kristian Thulesen Dahl til at droppe at stille op for partiet ved næste valg. Det siger han til Radio4

Den tidligere partiformand og medstifter fortæller, at en diskussion om ordførerposter med nuværende formand, Morten Messerschmidt, gjorde udslaget.  

”Der har været så meget i de seneste år, og jeg håbede, at det sluttede, da jeg gik af som formand i januar. Men det slutter ikke. Det er blevet ved,” siger Kristian Thulesen Dahl til radiostationen.  

Han fortsætter i Dansk Folkeparti frem mod valget, men vil ikke løfte sløret for, om han genopstiller til næste folketingsvalg for et andet parti eller vil arbejde sammen med Inger Støjberg om at stifte et nyt parti.

Siden Morten Messerschmidt blev valgt til formand for Dansk Folkeparti i januar, har en lang række medlemmer, herunder folketingsmedlemmer og profiler, meldt sig ud af partiet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00