Måling: Støjberg og Pape i top, LA-ministre i flop

MINISTERMÅLING: Det er regeringens hardhittere, der er mest populære hos vælgerne. Alle LA-ministre er i nederste halvdel, mens statsministeren tager et stort hop op ad listen.

Grund til at grine: Inger Støjberg (V) og Søren Pape Poulsen (K) har begge en folkelig og uhøjtidelig stil, som vælgerne kan godt lide. Den slags belønnes i ministermålingerne.<br>
Grund til at grine: Inger Støjberg (V) og Søren Pape Poulsen (K) har begge en folkelig og uhøjtidelig stil, som vælgerne kan godt lide. Den slags belønnes i ministermålingerne.
Foto: /ritzau/Jens Dresling
Erik Holstein

Vælgerne kan bedst lide ministre, der har en folkelig stil og er hårde i værdipolitikken. Og vælgerne bryder sig overhovedet ikke om usynlige ministre.
Det er nogle af konklusionerne på Norstats måling af VLAK-regeringens ministre her tæt på årsdagen for den nye regerings tiltræden.

Målingen understreger også, at de fleste ministre fra de gamle regeringspartier, Venstre og Konservative, klarer sig nogenlunde i betragtning af, at vælgerne altid er hårde i den slags ministermålinger.