Måling: Støjberg og Pape i top, LA-ministre i flop

MINISTERMÅLING: Det er regeringens hardhittere, der er mest populære hos vælgerne. Alle LA-ministre er i nederste halvdel, mens statsministeren tager et stort hop op ad listen.

Grund til at grine: Inger Støjberg (V) og Søren Pape Poulsen (K) har begge en folkelig og uhøjtidelig stil, som vælgerne kan godt lide. Den slags belønnes i ministermålingerne.<br>
Grund til at grine: Inger Støjberg (V) og Søren Pape Poulsen (K) har begge en folkelig og uhøjtidelig stil, som vælgerne kan godt lide. Den slags belønnes i ministermålingerne.
Foto: /ritzau/Jens Dresling
Erik Holstein

Vælgerne kan bedst lide ministre, der har en folkelig stil og er hårde i værdipolitikken. Og vælgerne bryder sig overhovedet ikke om usynlige ministre.
Det er nogle af konklusionerne på Norstats måling af VLAK-regeringens ministre her tæt på årsdagen for den nye regerings tiltræden.

Målingen understreger også, at de fleste ministre fra de gamle regeringspartier, Venstre og Konservative, klarer sig nogenlunde i betragtning af, at vælgerne altid er hårde i den slags ministermålinger.

6 ud af de 8 nederste pladser besættes af ministre fra Liberal Alliance, et par af dem får ligefrem enorme minuskarakterer. En enkelt Venstre-minister hører til blandt de ekstremt upopulære.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:
For et år siden blev der dannet en ny regering med deltagelse af Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Hvordan bedømmer du de enkelte ministres indsats på en skala, hvor minus 10 står for den meget dårlige præstation, og plus 10 står for den meget gode præstation?
(Giv et tal til hver af de ministre, du synes, du kan bedømme. Ellers kryds af ud for feltet: ”Kan ikke bedømme”).

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1073 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 15. november – 19. november 2017.

Se alle tallene her


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00