Analyse af 
Rasmus Jønsson

Midtervælgerne er langt væk for Løkke

ANALYSE: Løkke forsøger at få noget positivt ud af den ufrivillige rokade, men han kommunikerer stadigvæk i en retning, der flytter ham længere væk fra de tre grupper midtervælgere, der har forladt blå blok.

Der er særligt tre grupper vælgere, der siden sidste valg har taget turen fra blå til rød blok, og sammenholder man regeringens kommunikation til dem, tyder intet på, at de foreløbig vil bevæge sig tilbage over midterlinjen i dansk politik.

Rasmus Jønsson
Rasmus Jønsson, cand.comm.

De fleste - også i regeringstoppen - havde indtil for nylig regnet med, at disse uger skulle bruges på at føre valgkamp. Men i stedet har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) måttet gennemføre en ufrivillig rokade, fordi en minister er taget i ulovligheder, og en anden har kapituleret på grund af manglende evner. En langtfra optimal situation for en i forvejen presset statsminister.

Løkke nyudnævnelser ser da også på papiret ud til at være en styrkelse af holdet. Både Birthe Rønn Hornbech og Tina Nedergaard har i deres stil været en katastrofe for regeringen. De har længe misrøgtet de to områder integration og uddannelse - områder der vil få stor betydning i den kommende valgkamp, da de ligger på top 5-listen over emner, der optager vælgerne.

Den nye undervisningsminister Troels Lund Poulsen kan indholdsmæssigt ikke betegnes som en styrkelse, da han stort set ingen erfaring har med sin nye ressort. Men han har et krigergen og er rundet af den hårde politiske skole, og på uddannelsesområdet, hvor der er mange stærke aktører, er det gode egenskaber.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00