Nye målinger: Det går bedre for Ellemann, men der er lang vej til ministerkontorerne

Med bedre meningsmålinger og standset vælgerblødning til Konservative har Venstre taget godt hul på den politiske sæson, siger Altingets politiske redaktør. Men nye målinger peger stadig på afgørende udfordringer for Ellemann og blå bloks vej mod magten. 

Ellemann er dybt afhængig af, at de borgerlige vælgere får et mere sympatisk indtryk af ham - både som person og politiker, siger Altingets politiske redaktør.
Ellemann er dybt afhængig af, at de borgerlige vælgere får et mere sympatisk indtryk af ham - både som person og politiker, siger Altingets politiske redaktør.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Karl Emil Frost

Venstre og Jakob Ellemann-Jensen er begyndt at få lidt medvind i de meningsmålinger, som siden marts sidste år stort set kun har budt på dårligt nyt for partiet.

Tilbage i foråret pegede meningsmålingerne på en historisk lav vælgertilslutning på omkring de 12-13 procent, altså næsten en halvering i forhold til valgresultatet på 23,4 procent.

Men ifølge den seneste måling, som Epinion har lavet for Altinget og DR, vil 15,9 procent af vælgerne nu sætte deres kryds ud for partiet, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00