Sådan laver Risbjerg snittet

KVALITETSVEJET SNIT: Valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen laver hver måned et kvalitetsvejet snit af meningsmålinger og en geografisk prognose for mandaternes fordeling.
Niels Th. Dahl
Valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen udarbejder for Altinget.dk hver måned et unikt kvalitetsvejet gennemsnit af en række forskellige meningsmålinger. Gennemsnittet er erfaringsmæssigt mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger. I det kvalitetsvejede snit indgår målinger fra Epinion/DR, Gallup/Berlingske, Greens/Børsen, Rambøll/Jyllands-Posten, Voxmeter/Ritzau og Norstat.

Herudover udarbejder professor Risbjerg også ud fra det kvalitetsvejede gennemsnit en geografisk prognose for mandaternes fordeling. Den viser, hvor mange mandater de forskellige partier står til at få i hver af de 10 storkredse. Altingets redaktion udarbejder hver måned et bud på, hvilke kandidater der har størst sandsynlighed for at vinde disse mandater. Denne vurdering er bl.a. baseret på samtaler med kilder i og omkring partierne, kandidaternes tidligere resultater og deres politiske resultater og optræden siden sidste valg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Risbjerg Thomsen

Professor emeritus, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
dr.scient.pol. (Aarhus Uni. 1987), cand.scient.soc. (Københavns Uni. 1971)

0:000:00