Sådan vil LO og DA styrke erhvervsskolerne

ERHVERVSSKOLER: Der er brug for flere indgange til erhvervsuddannelserne, og derudover skal de unge have bestået afgangsprøven i dansk og matematik, før de bliver lukket ind. Det mener LO og DA, som netop har offentliggjort deres anbefalinger.
Eleverne skal have bestået afgangsprøven i dansk og matematik, hvis de vil gå på en erhvervsuddannelse, mener LO og DA.
Eleverne skal have bestået afgangsprøven i dansk og matematik, hvis de vil gå på en erhvervsuddannelse, mener LO og DA.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Erhvervsuddannelserne er det private erhvervslivs rygrad. Derfor skal eleverne være fagligt kvalificerede, opfylde de krav, der er på uddannelsen samt være helt afklarede, inden de kan påbegynde en erhvervsuddannelse.

Henrik Bach Mortensen
Direktør i DA

Efter lange og intense forhandlinger er LO og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) blevet enige om, hvordan fremtidens erhvervsuddannelser skal strikkes sammen.

Det fremgår af de anbefalinger, som parterne, der er en del af regeringens erhvervsuddannelsesudvalg, netop har offentliggjort. 

Kravene til de unge, der ønsker at begynde på en erhvervsuddannelse, skal skærpes. Det betyder blandt andet, at man fremover skal have bestået afgangsprøven i både dansk og matematik for at blive lukket direkte ind på erhvervsskolernes grundforløb. Hvis ikke, skal man fortsætte i 10. klasse, indtil afgangsprøven er bestået.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00