Smalt forlig om kapitalfonde

NYHED: Det tegner til et smalt forlig for indgrebet mod kapitalfonde. Socialdemokraterne er ikke inviteret, og De Radikale er i tvivl.
Kun den ene halvdel vil være med i forliget om skattepakken mod kapitalfonde
Kun den ene halvdel vil være med i forliget om skattepakken mod kapitalfondeFoto: ft.dk
Henrik Theil

I slutningen af denne uge eller begyndelsen af næste vil de fire ministre bag forliget mødes for at drøfte ændringer og den videre vej frem. De tekniske indvendinger i høringssvarene kan der nok findes løsninger på. Tilbage står de politiske vurderinger og øvelsen med at tælle til 90 mandater og helst lidt flere.

Peter Høyer
Specialkonsulent i Skatteministeriet.

Skatteminister Kristian Jensen (V) har valgt at se helt bort fra Socialdemokraterne i et kommende forlig om indgrebet mod kapitalfonde, mens De Radikale tvivler på, at der er tilstrækkelige ændringer til, at de vil stemme for.

Kritikken har været - og er - massiv mod indgrebet, og debatten i som uden for regeringen har været livlig, ligesom der fra alle sider af både erhvervsliv og det politiske spektrum er krav om ændringer.

Skatteministeriet er nu færdige med at læse de 50 høringssvar om regeringens bebudede skatteindgreb mod kapitalfonde, hvilket involverer forskellige elementer som lavere selskabskat, ringere rentefradrag, strammere afskrivningsregler og højere skat på aktieindkomst.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00