Turid sætter turbo på SFs sekretariat

Norskfødte Turid Leirvoll (47) er den nye, dynamiske landssekretær, der skal puste nyt liv i et for tiden noget pessimistisk SF. Interview med den socialistiske vind fra nordvest.
Rasmus NielsenSandra Schwartz

Godt 60.000 danske børn lever i fattige familier. 50.000 børn bor i familier med alkoholproblemer - det er ikke nødvendigvis de børn, så mange er omfattet af sociale problemer. Vi på venstrefløjen har til opgave at forny velfærdsdebatten. Det er ikke nok at slynge ud, at "det er synd for de ældre".

Turid Leirvoll
Landssekretær, SF
En stærk norsk kvinde med sprogøre for dansk har tilbagelagt det første halve år som landssekretær for SF på partikontoret på Christiansborg. Opgaven er todelt: 1) Oprydning i partiets dårlige økonomi, herunder personaletilpasning. 2) Medvirke til nyt liv til en trist, handlingslammet venstrefløj, hvor SF skal flytte fokus fra de ældre til børnene.

Altinget.dk har mødt SFs karismatiske "departementschef" for interview på hendes kontor foran det mægtige og kraftfulde maleri af Færøernes store nutidsmaler, Ingálvur av Reyni. Mentalt er vi godt dermed flyttet nordvesten over.

Nordmanden Turid Leirvoll var gennem otte år en succesrig partisekretær for SFs norske søsterparti SV, der fra 1997-2001 voksede fra 6 til 12 procent af stemmerne. Hun blev i 1994 kæreste med SFs daværende gruppeformand Steen Gade og flyttede til København, da ægteparret blev træt af rejseriet.

Hvad er forskellen på at lave politik i Norge og i Danmark?

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00