Ugers forhandlinger forude om kapitalfonde

NYHED: Oppositionen opfordrer til bredt forlig om et mere præcist indgreb mod kapitalfonde og til at inddrage høringsparter i arbejdet.
Sats på et bredt forlig om kapitalfonde, siger de Radikales skatteordfører
Sats på et bredt forlig om kapitalfonde, siger de Radikales skatteordfører
Henrik Theil
Fakta

På Skatteministeriets hjemmeside kan man læse:

Her i Skatteministeriet har både jeg og mine embedsmænd kastet os over høringssvarene, som i den kommende tid vil blive studeret grundigt, siger skatteminister Kristian Jensen (V).

Indtil vi har fået overblik over alle høringssvarene samt diverse forslag til forbedringer af lovforslaget, har jeg ikke yderligere kommentarer.


Kilde: skm.dk

Skatteministeriet har modtaget 49 høringssvar til regeringens udspil til indgreb mod kapitalfonde og CFC-beskatning. Der er meget at læse, ikke mindst da 47 af svarene svinger fra skepsis til direkte afvisende.

Indvendingerne er, at udspillet skyder over målet, ufinansieret, rammer skævt, er unødigt kompliceret, samt at det er administrativt tungt. Undtagelser i bunken af høringssvar er SKAT med "ingen kommentarer", mens Skatterevisorerne finder forslaget "elegant og effektivt".

"Dansk Industri beskriver i sit svar præcist hele problematikken, hvor regeringen ikke kun vil lukke et skattehul, men i stedet laver en skattereform på selskabsskatteområdet. Jeg ville i skatteministerens sted satse på et bredt forlig, som ikke bliver ændret første gang, det politiske flertal skifter," siger skattepolitisk ordfører Poul Erik Christensen fra de Radikale og tilføjer:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00