Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Simon Kollerup

Lisbeth Bech Poulsen (SF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om det i forbindelse med behandlingen af personoplysninger ved uretmæssig og forkert mistanke om hvidvask og anden kriminalitet sikres, at oplysningerne slettes og ikke kan videregives mellem myndigheder, virksomheder m.fl.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 58, Spørgsmål 15
Vil ministeren oplyse, om det i forbindelse med behandlingen af personoplysninger ved uretmæssig og forkert mistanke om hvidvask og anden kriminalitet sikres, at oplysningerne slettes og ikke kan videregives mellem myndigheder, virksomheder m.fl.?

Svar fra mandag den 16. december 2019
Som følge af princippet om dataminimering i databeskyttelsesforordningens artikel 5, stk. 1, litra c, og retshåndhævelseslovens § 4, stk. 3, må en myndighed kun behandle personoplysninger i det omfang, det er relevant eller nødvendigt i forhold til de formål, hvortil de behandles. Det betyder, at en myndighed, der har modtaget personoplysninger som led i et samarbejde på hvidvask- og terrorfinansieringsområdet, ikke vil kunne behandle og opbevare personoplysningerne, hvis oplysningerne ikke er relevante for de pågældende formål.

Med lovforslaget ændres der ikke på reglerne om virksomheders behandling af personoplysninger.

0:000:00