Civilsamfundet dokumenterer stadig deres indsatser - men med nye boller på suppen

Hvordan gør civilsamfundets aktører en forskel? Det synes at være et spørgsmål, det bliver vigtigere og vigtigere at få kvalificeret svar på. Men hvordan undgår man de fælder, et anerkendt middel som konsulentrapporter rummer? Hør bud på løsninger her.  

Maria Kavita Nielsen, direktør i Mind Your Own Business, mener sagtens man kan tilrettelægge arbejdet med konsulentevalueringer, så man minimerer risikoen for mistanker om, at der -bevidst eller ubevidst - bliver snydt på vægtskålen.  
Maria Kavita Nielsen, direktør i Mind Your Own Business, mener sagtens man kan tilrettelægge arbejdet med konsulentevalueringer, så man minimerer risikoen for mistanker om, at der -bevidst eller ubevidst - bliver snydt på vægtskålen.  Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Skatteborgeres penge, fondes og privatpersoners donationer og menneskers tid og hjerteblod. 

Alt sammen ting, ingen ønsker at spilde. Blandt andet derfor bruger civilsamfundets aktører enorme ressourcer på at kunne vide for sig selv og vise til andre, hvilken forskel, deres arbejde gør.  

Og fordi “Den, der betaler for orkestret, ofte bestemmer, hvad der skal spilles,” som Ole Mikkelsen, direktør i hjemløseorganisationen WeShelter formulerer det, er der god grund til - mener han - at få den viden på andre måder end via konsulentrapporter.  

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00