Repatriate the Children: Den umulige mission for de allermest nødstedte

Den måske yngste forening på radikaliseringsområdet er under to år gammel. Dens tilblivelse er historien om en  umulig opgave, som alligevel er lykkedes: At få danske børn og deres mødre i kurdisk kontrollerede fangelejre i Syrien eller lignende situationer hentet hjem. Det er også historien om et personligt sporskifte, drevet af behovet for at gøre noget mere.

Natascha Ree Mikkelsen og Knud Foldschack startede organisationen Repatriate the Children Denmark i 2020 efter gentagne besøg i de kurdisk kontrollerede fangelejre, her Al-Hol-lejren. 
Natascha Ree Mikkelsen og Knud Foldschack startede organisationen Repatriate the Children Denmark i 2020 efter gentagne besøg i de kurdisk kontrollerede fangelejre, her Al-Hol-lejren. Foto: Repatriate the Children, Denmark
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Natascha Rée Mikkelsen er journalist. I årene fra 2014 og frem laver hun adskillige længere produktioner om udrejste danskere til Islamisk Stat i Syrien og Irak og deres familier og pårørende. Og efter kalifatets fald om de danskere, kvinder med børn, som opholder sig i fangelejre i nærområdet.

Adskillige gange besøger hun familier og deres børn i Syrien og deres pårørende i Danmark og udvikler nære forhold til mange af dem. Hun bliver derfor med tiden også den person, som familier til udrejste ringer til, hvis de ikke kan få kontakt til deres datter eller søn, eller hvis de har brug for anden hjælp eller kontakt med myndighederne.

Det eneste, der virker normalt, er at hjælpe de her børn

Natascha Rée Mikkelsen
Medstifter af Repatriate the Children, Denmark

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00