Karolina Dam syv år efter, at hun mistede sin søn og stiftede sin egen forening: ”Min opgave er afsluttet”

Lukas Dam blev meldt dræbt i Syrien i december 2014, hvor han var rejst ned for at slutte sig til Islamisk Stat. Hans mor stiftede organisationen Sons and Daughters of the World for at støtte forældre i samme situation som hende selv. Nu har hun lukket organisationen, for der er ikke behov for den mere.

Karolina Dam modtog i 2016 Finn Nørgaard prisen til sit arbejde med den forening, hun stiftede, efter hun mistede sin søn, Lukas Dam. 
Karolina Dam modtog i 2016 Finn Nørgaard prisen til sit arbejde med den forening, hun stiftede, efter hun mistede sin søn, Lukas Dam. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Der er ikke flere, der tager afsted.

Afsted til det nu hedengangne kalifat, som Islamisk Stat etablerede, og som kostede Karolina Dam den ene af hendes to sønner, Lukas.

Og Karolina Dam har brugt op. Af tid, penge og ikke mindst energi og mentale ressourcer på at hjælpe andre familier til udrejste. Gennem foreningen Sons and Daughters of the World, som hun stiftede umiddelbart efter Lukas’ udrejse og melding om hans død. Men som nu er et afsluttet kapitel.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00