Finn Nørgaard Foreningen holder stædigt fast i den langsigtede forebyggelse

Med en årligt tilbagevendende prisuddeling, løbende fondsstøtte og senest en finanslovsbevilling i ryggen har Finn Nørgaard Foreningen holdt skansen og kursen mod konsolidering. Foreningen blev skabt ud fra personlige relationer til et dansk terroroffer. Dens stiftere insisterer på, at fremtidige angreb skal forhindres med inklusion og brobygning og ikke med en os-mod-dem-tankegang.

Hvert år på årsdagen for angrebet på Krudttønden uddeler Finn Nørgaard Foreningen en pris. Her Pia Toftdal og sammen med Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye ved uddelingen 14 februar 2022.
Hvert år på årsdagen for angrebet på Krudttønden uddeler Finn Nørgaard Foreningen en pris. Her Pia Toftdal og sammen med Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye ved uddelingen 14 februar 2022.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Født ud af chok og beslutsomhed opstod en forening lynhurtigt i tiden efter Omar El-Husseins angreb på Krudttønden på Østerbro i februar 2015.

Ved angrebet omkom filmmanden Finn Nørgaard, og det var hans nære venner og pårørende, som reagerede midt i deres forfærdelse. De var både vantro over, at angrebet var sket i Danmark, og da det gik op for dem, at det var deres ven, der var omkommet, blev følelserne omdannet til handlekraft. Finn Nørgaard Foreningen blev dannet. 

Syv år senere eksisterer foreningen stadig –  med to erklærede mål, som har været de samme hele tiden: At forhindre at noget lignende sker igen, og hvis det skulle ske, at være bedre forberedt.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00