Dagens podcast: Danmark indsamler stadig data fra mobilkunder, selvom ordningen er ulovlig

AJOUR: Danskernes mobiladfærd bliver stadig indsamlet, fordi regeringen endnu ikke har ændret den lov, som ellers er kendt ulovlig af EU-Domstolen. Nu er en lovændring blevet udskudt til efter et valg.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

I 2016 blev en svensk ordning om at indsamle metadata fra mobilkunder erklæret ulovlig af EU-Domstolen. Danmarks ordning er meget sammenlignelig med den svenske, og derfor er det en bunden opgave at strikke den lov sammen på en ny måde.

Men nu når kalenderen skriver 2019, er loven stadig ikke ændret.

Hvad er det, den danske stat venter på? Og hvad er op og ned i sagen?

Det ser Altinget: ajour nærmere på i dagens udgave, hvor Kasper Kaasgaard, redaktør for Altinget: digital, er gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Sådan skal Danmark og EU vinde det digitale kapløb Dagens podcast: Sådan skal Danmark og EU vinde det digitale kapløb Næste artikel Dagens podcast: Et flertal uden om regeringen vil stoppe privatisering af kritisk infrastruktur Dagens podcast: Et flertal uden om regeringen vil stoppe privatisering af kritisk infrastruktur
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.