Dagens podcast: Det er ikke længere dødens pølse at være it-politiker

AJOUR: Tech-giganter og GDPR har ændret it-området fra at handle om teknik til at handle om politik, og det er derfor blevet mere attraktivt at være it-politiker. Altingets Klaus Ulrik Mortensen sætter fokus på nogle af de største emner.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Skal Danmark have et it-ministerium? Og skal der lovgives på området for kunstig intelligens?

Det er noget af det, som Altinget har spurgt it-politikerne om i september-udgaven af Altingets magasin, der har et stort tema om digitalisering.

Det er eksempelvis tech-giganterne og GDPR, der har gjort, at det ikke længere udelukkende handler om teknik på it-området, og det har ført til, at flere politikere ønsker at beskæftige sig med området.

Derfor er diskussionen om et it-ministerium blandt andet dukket op. Forfatteren bag digitaliseringstemaet i magasinet, Klaus Ulrik Mortensen, er gæst i Altinget: ajour.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: EU vil tvinge tech-giganter til at dele overskud med musikere Dagens podcast: EU vil tvinge tech-giganter til at dele overskud med musikere Næste artikel Ugens EU-podcast: Bliver de sociale medier brugt mod demokratiet? Ugens EU-podcast: Bliver de sociale medier brugt mod demokratiet?
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.