Dagens podcast: Skal kinesiske Huawei drive kritisk infrastruktur i Danmark?

AJOUR: I en ikke så fjern fremtid vil danske digitale produkter som selvkørende biler være tilknyttet et 5G-netværk. Men skal kinesiske Huawei være med til at drive dét netværk, ligesom det har gjort med 4G-netværket? Det spørger vi om i dagens Altinget: ajour.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Flere udenlandske efterretningstjenester har advaret nationale virksomheder om at samarbejde med Huawei, af frygt for at det kinesiske styre kan få adgang til kritisk infrastruktur.

I Danmark driver Huawei 4G-netværket, og snart skal der laves en ny aftale om, hvem der skal drive 5G-netværket. Det kommer til at levere endnu hurtigere internet og få tilknyttet mange flere digitale produkter – som eksempelvis selvkørende biler.

Huawei er det førende firma på markedet til den opgave, men skal det kinesiske firma levere de tjenester til det kommende danske 5G-netværk?

Altinget: ajour giver overblikket over sagen i dagens udsendelse. Altingets forsvarsredaktør, Andreas Krog, er gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt? Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt? Næste artikel Dagens podcast: Nu kommer 5G-teknologien til Danmark Dagens podcast: Nu kommer 5G-teknologien til Danmark
Eksperter efterlyser værdidebat om brug af borgeres data

Eksperter efterlyser værdidebat om brug af borgeres data

DIGITAL VELFÆRD: Det er i høj grad vores livssituation, som afgør vores syn på dataetik og overvågning. Man kan ikke skære borgeres værdisyn over en kam, men der er brug for politisk stillingtagen, lyder det fra en ITU-forsker og en kommunal digitaliseringschef.