Dagens podcast: Skal kinesiske Huawei drive kritisk infrastruktur i Danmark?

AJOUR: I en ikke så fjern fremtid vil danske digitale produkter som selvkørende biler være tilknyttet et 5G-netværk. Men skal kinesiske Huawei være med til at drive dét netværk, ligesom det har gjort med 4G-netværket? Det spørger vi om i dagens Altinget: ajour.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Flere udenlandske efterretningstjenester har advaret nationale virksomheder om at samarbejde med Huawei, af frygt for at det kinesiske styre kan få adgang til kritisk infrastruktur.

I Danmark driver Huawei 4G-netværket, og snart skal der laves en ny aftale om, hvem der skal drive 5G-netværket. Det kommer til at levere endnu hurtigere internet og få tilknyttet mange flere digitale produkter – som eksempelvis selvkørende biler.

Huawei er det førende firma på markedet til den opgave, men skal det kinesiske firma levere de tjenester til det kommende danske 5G-netværk?

Altinget: ajour giver overblikket over sagen i dagens udsendelse. Altingets forsvarsredaktør, Andreas Krog, er gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt? Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt? Næste artikel Dagens podcast: Nu kommer 5G-teknologien til Danmark Dagens podcast: Nu kommer 5G-teknologien til Danmark
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.