Det er hele systemet, det er galt med…

Når man skal løse samfundets mest genstridige problemer, kan det hjælpe at træde et skridt tilbage og forsøge at forstå hele det system, som problemet er opstået i. Men hvordan forandrer man et helt system? Det skal et stort nyt projekt fra Rockwoolfonden undersøge.

Nogle problemer er simpelthen ikke til at få bugt med. Man kan blive ved med at smide penge efter dem, man kan sætte velmenende og kompetente kræfter ind i årevis – lige meget hjælper det. Situationen er fastlåst, og der er ingen, der kan se, hvad der kan ændre det. 

Hjemløse unge, voldelige overfald, de mange som aldrig får en uddannelse, psykiske sygdomme… det er alle eksempler på det, den engelske rådgiver Charles Leadbeater kalder ”systemiske udfordringer”. 

Leadbeater har igennem flere årtier været en central figur i udviklingen af nye modeller indenfor velfærd, som forfatter til en række banebrydende bøger, som rådgiver for den engelske regering og som medstifter af flere organisationer, der har arbejdet med nye løsninger i praksis. 

Login