Her bliver ingeniøridéer til vækst-virksomheder

INTERVIEW: Steen Donner, CEO for forskerparten ved DTU, befinder sig om nogen i det politiske hotspot for innovation og vækst via teknologisk forskning. Og han advarer mod at glemme de små og mellemstore virksomheder i jagten på den næste danske milliardforretning.

Steen Donner, CEO for forskerparken Scion DTU, Danmarks største forskerpark for teknologisk forskning. 
Steen Donner, CEO for forskerparken Scion DTU, Danmarks største forskerpark for teknologisk forskning. 
Toke Gade Crone Kristiansen

”Vi har faktisk lidt et problem med at få virksomhederne til at lade være med at hyre de studerende, inden de er færdige,” 

Steen Donner, CEO Scion Dtu

Lige nord for København ligger forskerparken Scion, som i DTU's skygge omsætter teknologisk forskning til vækstvirksomheder. 

Og på mange måder rummer forskerparken essensen af det som efterspørges af forsknings- og innovationspolitikken fra det brede politiske flertal.

For her ligger innovative virksomheder side om side i forskerparken, virksomheder som for hovedpartens vedkommende er opstået med afsæt i teknologisk forskning, og derfor vrimler det også med ingeniører på stedet.

Dokumentation

Om Scion DTU:

Forskerparken Scion DTU er placeret både i Lyngby og i Hørsholm.

Scion DTU er en af fem forskerparker i Danmark, men Scion er den største forskerpark arealmæssigt og ligger også i toppen, når det handler om antallet af virksomheder i forskerparken. 

Typer af virksomheder:
Virksomhederne befinder sig alle inden for biotek, medtech, cleantech og IKT, og 90 % arbejder med et fysisk produkt.

Virksomhedfordelingen: Fordelingen af virksomheder i forskerparken er cirka 10 store, 50 mellemstore og 200 små.

Forretningsmodellen er at have store virksomheder til at lægge en økonomisk og stabil bund, sådan at forskerparken også kan huse de små virksomheder. 


0:000:00