Huaweis kommunikationschef i Danmark stopper efter sag om ansigtsgenkendelse

SLUT: Huaweis danske kommunikationschef, Tommy Zwicky, har opsagt sin stilling hos den omstridte kinesiske telegigant. Huawei er kommet i internationalt stormvejr efter afsløringer af, at firmaets teknologi bruges til undertrykkelse af etniske minoriteter i Kina.

Foto: Thomas Peter/Reuters/Ritzau Scanpix
Chris LehmannSimon Lessel

Huaweis forsøg på at gøre sig gældende som leverandør af teleinfrastruktur i Danmark bliver uden kommunikationschef Tommy Zwicky.

Den nu tidligere kommunikationschef for den omstridte kinesiske telegigant har nemlig opsagt sin stilling, meddeler han på Twitter.

Huawei er netop blevet fravalgt som leverandør til teleselskabet 3's 5G-netværk.

Slettet tweet spøger 
Noget tyder på, at det var en kritik af Huaweis arbejdsmetoder, der har fået den nu tidligere kommunikationschef til at opsige sin stilling.

Tidligere i denne uge kom det nemlig frem i blandt andet Washington Post, at Huawei havde testet ansigtsgenkendelsessoftware, der blandt andet kunne genkende etniske minoriteter i store menneskemængder.

I et nu slettet tweet, som DR's techkorrespondent, Henrik Moltke, har lagt et screenshot op af på Twitter, lød forklaringen, at Zwicky ikke kunne forklare Huaweis indblanding i undertrykkelsen af etniske minoriteter gennem ansigtsgenkendelse, og at han derfor har opsagt sin stilling.

Efter at have tweetet, at han siger op, har dagbladet Journalisten forsøgt at få en kommentar fra Tommy Zwicky, som siger, at han ikke vil udtale sig før 'formalia er på plads'.

Den tidligere redaktør for Børneavisen og vært på DR Ultra Nyt skulle også have ageret vært for Huaweis planer om en række korte tv-programmer på Youtube målrettet børn, der havde fået titlen 'Tech med Tommy'.

Kritiseret fra start
Planerne om en YouTube-kanal målrettet danske børn mødte fra start heftig kritik fra flere danske politikere. Blandt andre Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, der frygtede, at tv-planerne var en del af en kinesisk påvirkningskampagne.

"Det er de facto den kinesiske stat, der dermed laver børne-tv til danskere via Huawei. Så groft forenklet kan det siges. Der bliver jeg bekymret, for alle kan sige sig selv, at det ikke ligefrem er verdens smarteste idé," lød kritikken fra Michael Aarestrup tilbage i september.

Venstre kvitterede senere med en række spørgsmål til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der lod det være op til lærerne at vurdere, om videoerne skulle indgå i undervisningen i de danske klasseværelser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tommy Zwicky

Kommunikationschef, Børnerådet
journalist (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, 2005)

0:000:00