Ny bølge af cyberangreb kan komme fra Rusland. Men direkte destruktive angreb er stadig usandsynlige, mener ekspert

Rusland har både evner og ressourcer til at hacke og lukke ned for store dele af den kritiske infrastruktur i Danmark, men har formentlig ingen interesser i at gøre det. Sådan lyder det fra en cyberekspert, som samtidig forventer flere mindre angreb på virksomheder og myndigheder. 

I forhold til vurderingen af modstanderes røde linjer gælder præcis de samme dynamikker i cyberspace, som vi kender fra den konventionelle krig på slagmarken, siger Jeppe Teglskov Jacobsen fra Forsvarsakademiet.
I forhold til vurderingen af modstanderes røde linjer gælder præcis de samme dynamikker i cyberspace, som vi kender fra den konventionelle krig på slagmarken, siger Jeppe Teglskov Jacobsen fra Forsvarsakademiet.Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Cybertruslen mod danske virksomheder og myndigheder har været støt stigende, siden Rusland for et år siden angreb Ukraine og skabte geopolitisk røre.

Prorussiske hackergrupper har oprustet og skruet kraftigt op for aktiviteten, og for nylig valgte Center for Cybersikkerhed derfor at hæve trusselsniveauet fra "middel" til ”høj”.

Nationalbanken og en stribe andre banker fik det generelt høje trusselsniveau at mærke, da en række overbelastningsangreb i januar måned lagde deres hjemmesider ned midlertidigt.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00