Rådmand: Handikap ændrer ikke beslutninger

CAREWARE 2013: Dorthe Laustsens lammelse har fået hende til at se nye sider af sundhedsvæsenet. Men livet i kørestol rokker ikke afgørende ved den aarhusianske rådmand, som altid har været optaget af borgernes behov.
Rådmand i Aarhus Kommune, Dorthe Laustsen, er lam fra brystet og nedefter efter en bilulykke. Det har ændret hendes syn på velfærdsteknologiens muligheder.
Rådmand i Aarhus Kommune, Dorthe Laustsen, er lam fra brystet og nedefter efter en bilulykke. Det har ændret hendes syn på velfærdsteknologiens muligheder.Foto: Ole Hartmann Schmidt/Aarhus Kommune
Klaus Ulrik Mortensen

Man kan godt møde folk, hvor man tænker, at det der vist er et luksusproblem. Men det betyder ikke, at man skal undlade at lytte til, hvad de siger, og i virkeligheden tror jeg, at bare det at blive hørt ofte er det vigtigste.

Dorthe Laustsen (SF)
Rådmand, sundhed og omsorg, Aarhus Kommune
Dokumentation
I tiden, mens Dorthe Laustsen var sygemeldt, blev hendes job som rådmand for sundhed og omsorg i Aarhus Kommune passet af Thomas Medom (SF).

Han udtaler i forbindelse med Laustsens tilbagevenden 2. april følgende til kommunens hjemmeside:

”Det har været en omvæltning for os alle sammen, men først og fremmest for Dorthe og hendes familie. Jeg er rigtig stolt af, at det er lykkedes Dorthe at kæmpe sig tilbage til der, hvor hun er nu. Det er godt gået af Dorthe, og hun er en inspirationskilde for mange andre mennesker i en svær situation.”

”Jeg er personligt lykkelig over, at Dorthe er i stand til at vende tilbage som rådmand. Hun kom i byrådet før, jeg blev født, og den erfaring og inspiration, hun har med i bagagen, er en styrke for SF og for Aarhus.”


0:000:00