TV: "Disruptionrådet er et råd for magthavere, der skal opkvalificeres"

TV: Disruptionrådet er et råd sammensat af parter, der har brug for at få opkvalificeret sin viden, så disruption bliver afmystificeret og afdramatiseret. Sådan siger Claus Kjeldsen, direktør ved Instituttet for Fremtidsforskning. 

1. maj nedsatte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) et Disruptionråd, der skal analysere og komme med forslag til, hvordan Danmark bedst griber mulighederne i den teknologiske udvikling.

Sammensætningen af rådets medlemmer består af flere af arbejdsmarkedets parter, men også iværksættere og professorer, der har beskæftiget sig med fremtidens arbejdsmarked.

Det mener administrerende direktør ved Instituttet for Fremtidsforskning, Claus Kjeldsen, skyldes, at dem, der rent faktisk ved noget om disruption, skal opkvalificere viden hos de parter, der ikke ved lige så meget. 

"Dermed opkvalificerer man deres viden, og dermed kan man samlet blandt magteliten i Danmark få afdramatiseret og afmystificeret (disruption, red.) og lavet nogle gode løsninger, så vi alle kan høste gevinsterne. For vi kan ikke gemme os for teknologien," siger Claus Kjeldsen.

"Jeg vil ikke kalde det et disruptionråd, men et råd for magthavere, der skal opkvalificeres," lyder det ligeledes fra direktøren.

Se hele interviewet herunder.

Forrige artikel Danmark skal være digital frontløber: Her er anbefalingerne Danmark skal være digital frontløber: Her er anbefalingerne Næste artikel DUF-formand: Ungdommen får en stærk stemme i disruptionrådet DUF-formand: Ungdommen får en stærk stemme i disruptionrådet