Velfortalt tech-bog lander mellem to stole

ANMELDELSE: Ny bog vil portrættere en verden under hastig forandring, men kommer for sjældent mere end et enkelt spadestik i dybden med de mest interessante problematikker, skriver Chris Lehmann, redaktør for Altinget Digital.

{{karakter=3}}

'Forbandede fremskridt' er en okay bog. Som læser mærker man, at brødrene Johan og Adam Moe Fejerskov er velinformerede, og at de har noget på hjerte, som de fortæller over otte letlæselige kapitler. Men store dele af bogen er desværre en jævn overflyvning af kendte problematikker, der ikke bliver tilført nye analyser eller perspektiver.

Det står ikke helt klart for denne anmelder, hvem 'Forbandede fremskridt' er skrevet til, og det er bogens største udfordring. Bogens absolut stærkeste kapitler kommer først lidt over halvvejs inde i bogen. Her tager forfatterne livtag med platformsvirksomhedernes slid på sine ikke-ansatte medarbejdere - og med teknologivirksomhedernes indtog i det militær-industrielle kompleks og i nødhjælpsverdenen. Det er komplekst, og der findes ingen simple svar, men bogens sproglige overskud gør, at man ikke føler sig overrumplet.

Login