Om  
Torben Kjærgaard

Kommunaldirektør fyret på Frederiksberg

Kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune Torben Kjærgaard er blevet afskediget, da kommunen vil have en anden profil på posten. *

Benedicte Gjerding Dahlberg

Frederiksberg Kommune har valgt at stoppe samarbejdet med kommunaldirektør Torben Kjærgaard. Derfor har Magistraten indstillet til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet med kommunaldirektør Torben Kjærgaard skal ophøre.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

"Torben Kjærgaard har ydet en stor og kompetent indsats i de godt syv år, han har varetaget stillingen som kommunaldirektør. Fremadrettet har kommunen et ønske om en anden profil i stillingen, og på den baggrund har magistraten besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet ophører," skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Kommunen vil ikke udtale sig yderligere om afskedigelsen, da man ser det som en personsag. Torben Kjærgaard er foreløbigt fritaget fra tjeneste.

Den socialdemokratiske gruppe i kommunens kommunalbestyrelse har stemt imod fyringen, da partiet hverken finder grundlag for en fyring eller mener, at det er hensigtsmæssigt, at kommunen skifter borgmester og topdirektør stort set samtidig. Frederiksberg skiftede nemlig borgmester i marts, da Simon Aggesen (K) overtog efter Jørgen Glenthøj (K). 

"Fyringen betyder, at Frederiksberg Kommune skal have sin fjerde kommunaldirektør på under 10 år. Det kan godt bekymre os, at Frederiksbergs nye borgmester, Simon Aggesen (K), ikke søger at skabe et samarbejde med en kommunaldirektør, der forlader Frederiksberg i sund form”, siger Sine Heltberg, der er politisk ordfører for Socialdemokratiet på Frederiksberg Rådhus. 

"En fyring kommer til at koste kommunekassen millioner. De penge kunne vi i stedet have brugt på at give alle hjemmehjælpsmodtagere hovedrengøring, give børn i skoler og daginstitutioner flere ture, etablere nye cykelstier eller udfase engangsplastik," fortsætter hun.

Torben Kjærgaard har været ansat som kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune siden 2012. Han er tidligere direktør for velfærdsområderne i KL samt kommunaldirektør i Greve Kommune. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

---

RETTELSE: Tidligere fremgik det af artiklen, at Torben Kjærgaard var blevet fyret på grund af en personalesag. Dette er ikke korrekt, og derfor er rubrik og underrubrik rettet. Grunden til afskedigelsen er, at Frederiksberg Kommune ønsker en anden profil til jobbet. Altinget beklager fejlen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torben Kjærgaard

Kommunaldirektør, Frederikssund Kommune
Cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1988)

0:000:00