Om  
Søren Haslund-Christensen

Dødsfald: Fhv. hofmarskal Søren Haslund-Christensen (88)

Kongehusets hofmarskal i årene 1989-2003, generalmajor, kammerherre Søren Haslund-Christensen, er død efter længere tids sygdom, 88 år gammel. Bisættelse 30. oktober.

Redaktionen

Søren Haslund-Christensen, der blev født i Stockholm af den berømte opdagelsesrejsende Henning Haslund-Christensen og fru Inga Margareta f. Lindström, blev student fra Herlufsholm i 1951, hvorefter han gik på Hærens Officersskole 1953-55. Så fulgte en lang løbebane i forsvaret, som endte med titlen af generalmajor og chef for Jyske Division.

Siden fulgte karrieren ved hoffet, hvor Haslund-Christensen kom øverst som hofmarskal. Han fik dermed ansvar for økonomien og de repræsentative opgaver i kongefamilien.

Ringen sluttedes som forstander for Herlufsholm Skole og Gods i årene 1993-2004.

Af tillidsposter i civilsamfundet kan nævnes, at Søren Haslund-Christensen har været formand for repræsentantskabet i Moesgaard Museums Venner og H. C. Andersens Fond samt formand for repræsentantskabet for Care Danmark.

Han er bl.a. tildelt Folkeligt Oplysningsforbunds Kulturpris.

Og ikke at forglemme var han fornemt dekoreret med Storkors med bryststjerne i diamanter, Dannebrogordenens Hæderstegn, Dronning Ingrids Mindemedalje m.fl., hvortil kommer en stribe udenlandske ordener.

Søren Haslund-Christensen fik i 2011 konstateret Alzheimers og flyttede i 2016 på plejehjem. Det har hans familie fortalt åbent om i flere interviews og i en bog.

Den efterladte familie, der bl.a. tæller hustruen siden 1962, lærer Marianne Haslund-Christensen, med hvem Søren Haslund-Christensen fik tre børn, oplyser, at bisættelsen finder sted lørdag 30. oktober kl. 13 fra Kastelskirken i København.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Haslund-Christensen

Generalmajor, kammerherre, fhv. hofmarskal

0:000:00