Minister afviser at gøre op med sektoransvaret

Er der behov for at gøre det danske beredskab mere robust for at kunne håndtere fremtidens trusler, udfordringer og kriser? Det kommer regeringen meget snart med et svar på, lyder det fra forsvarsministeren, der dog afviser at gøre op med sektoransvaret.

Direktør for Københavns Politi Anne Tønnes, daværende forsvarschef Flemming Lentfer, direktør for Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw, direktør for GEUS Flemming Larsen og direktør for beredskabsstyrelsen Laila Reenberg, da Energistyrelsen, GEUS, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Københavns Politi holder myndighedsbriefing om situationen ved Nord Stream 1 og 2 i Østersøen i Eigtveds Pakhus i København onsdag den 28. september 2022.
Direktør for Københavns Politi Anne Tønnes, daværende forsvarschef Flemming Lentfer, direktør for Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw, direktør for GEUS Flemming Larsen og direktør for beredskabsstyrelsen Laila Reenberg, da Energistyrelsen, GEUS, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Københavns Politi holder myndighedsbriefing om situationen ved Nord Stream 1 og 2 i Østersøen i Eigtveds Pakhus i København onsdag den 28. september 2022.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

I sit regeringsgrundlag fra december 2022 gav SVM-regeringen sig selv til opgave ”at analysere, om det danske samfund skal gøres mere robust i mødet med fremtidens trusler, udfordringer og kriser.”

Efter at have skubbet opgaven foran sig i mere end et år med et argument om, at et regeringsgrundlag er et 4-årigt arbejdsprogram, så er regeringen gået i gang med analysearbejdet. Og det er forventningen, at analysen ligger klar snart, lyder det fra forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i et interview med Altinget.

”Vi er i gang med at analysere det, som vi aftalte i regeringsgrundlaget. Den proces er i gang, og jeg forventer, at den bliver færdig omkring sommer,” siger Troels Lund Poulsen.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00