Faglige organisationer inddrages i undersøgelse af forflyttelsespligt

SPØRGETIME: De faglige organisationer skal inddrages i den undersøgelse, som Moderniseringsstyrelsen skal foretage af det cirkulære, der blev tilbagetrukket, om tvungen udflytningspligt.

Henrik Axel Lynge Buchter

De relevante faglige organisationer skal inddrages i den undersøgelse, som Moderniseringsstyrelsen skal foretage af det cirkulære, som forpligtede statsansatte til at flytte med deres jobfunktion.

Det fortalte Claus Hjort Frederiksen (V) ved dagens spørgetime, hvor SFs Karsten Hønge og Enhedslistens Henning Hyllested bad finansministeren erklære sin holdning i sagen.

“Der er ikke min indstilling, at alle skal kunne tåle forflyttelse til alle steder i landet, men jeg vil alligevel have den tålmodighed, når nu sagen er rejst, og cirkulæret er trukket tilbage, at vi så lige får belyst juraen i den her sag,” sagde finansministeren og tilføjede senere:

“Før jeg udtaler mig kategorisk om noget som helst, vil jeg se den undersøgelse, der er igangsat. Der vil der være kontakt mellem Moderniseringsstyrelsen og de faglige organisationer. Og når vi kender det grundlag, der er, vender vi tilbage til sagen,” sagde han.

Umiddelbart efter at cirkulæret blev offentliggjort, blev det tilbagetrukket, eftersom flere parter havde påpeget juridiske problemer i udspillet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00