Om  
Hjalte Aaberg

Hjalte Aaberg stopper som regionsdirektør

Hjalte Aaberg fratræder sin stilling som regionsdirektør i Region Hovedstaden ved udgangen af 2018.

Jenny Emilie Bendix Becker

Regionsdirektør Hjalte Aaberg har valgt at fratræde sin stilling som chef for en af Danmarks største offentlige arbejdspladser, når hans kontrakt udløber sidst på året. Det skriver Region Hovedstaden i en nyhedsmail.

“Jeg har været embedsmand i klassisk forstand i stort set hele mit arbejdsliv. Jeg har haft et godt og tæt samarbejde med regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen. Nu kan jeg mærke, at jeg med min erfaring fra at lede store offentlige organisationer er klar til noget andet. Derfor delte jeg mine tanker om min fremtid med hende i begyndelsen af året. Da der er store projekter i gang, der er vigtige at få helt i land, drøftede vi et par gange, om jeg skulle fortsætte et års tid mere. Alt taget i betragtning er vi enige om, at det er fornuftigt at slutte nu,” siger Aaberg.

Den økonomuddannede Hjalte Aaberg er søn af den tidligere socialdemokratiske borgmester i Albertslund Kommune, Finn Aaberg, og har også selv siddet en periode i Albertslunds Kommunalbestyrelse for Socialdemokraterne, hvor han var formand for kommunens miljø- og planudvalg. 

Aaberg blev ansat som regionsdirektør i 2013, men det var langt fra et enigt forretningsudvalg, der pegede på ham. Venstres medlemmer af udvalget stemte imod, Dansk Folkepartis medlemmer stemte blankt og et medlem udtrykte mistillid til valget af Aaberg.

Inden 2013 var Aaberg administrerende direktør i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hjalte Aaberg

Selvstændig konsulent, fhv. direktør, Region Hovedstaden
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00