Martin Damm om 10.000 flere statslige ansatte: Jeg vil ikke kalde det hykleri, men…

Regeringen vil skære milliarder af kommunernes administration, men nu slår KL tilbage med tal, der viser en stor stigning i antallet af statslige ansatte. Fej for egen dør, og fortæl os, hvor vi skal spare, lyder opsangen til regeringen fra KL-formand Martin Damm forud for KL’s årlige topmøde.

KL's formand Martin Damm (V) har varmet op til dette års udgave af KL's kommunalpolitiske topmøde ved at lange ud efter den store stigning i antallet af ansatte i staten.
KL's formand Martin Damm (V) har varmet op til dette års udgave af KL's kommunalpolitiske topmøde ved at lange ud efter den store stigning i antallet af ansatte i staten.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

KL’s formand Martin Damm (V) er kendt for sin brug af metaforer, når han skal sætte en streg under sine politiske pointer.

Men hvilket billede passer på de følelser, SVM-regeringen har vakt i det kommunale Danmark?

Nærmere bestemt oplevelsen af at blive stillet over for et regeringsgrundlag, hvor der skal skæres i størrelsesordenen fem milliarder kroner på den kommunale administration og jobcentrene, og så samtidig kunne konstatere, at staten selv har oprustet med godt 10.000 ansatte i de højeste administrative lønrammer inden for de seneste år.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00