Om  
Claus Torp

Miljøstyrelsens vicedirektør skal sætte skub på Furesøs grønne omstilling

1. marts 2018 tiltræder Claus Torp sin nye stilling som by- og kulturdirektør i Furesø Kommune.

Anders Brønd Christensen

Claus Torp har de sidste 15 år været ansat i Miljøstyrelsen, men nu skifter han stillingen som vicedirektør ud med en nyt job som by- og kulturdirektør i Furesø Kommune. 

Det skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

"Claus Torp kommer til Furesø med et skarpt blik for politiske processer og som en erfaren leder, der kan drive Furesøs store byudviklingsprojekter sikkert i havn. At han samtidig har indsigt i netop miljøforhold og naturforvaltning vil give os mulighed for at vælge de bedste løsninger og tænke langsigtet i vores byplanlægning og naturbeskyttelse," siger kommunaldirektør Christine Brochdorf.

Hun uddyber yderligere, at der i forbindelse med kommunalvalget er oprettet et nyt politisk udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, hvor Claus Torp får ansvar for at gøre de politiske ambitioner til konkrete forandringer. 

Som by- og kulturdirektør får Claus Torp en alsidig portefølje af arbejdsopgaver, der blandt andet tæller ansvaret for byudvikling og planområdet, kultur, fritid, borgerservice samt miljøhensyn, klimaproblematikker og naturbeskyttelse. 

Tidligere i januar blev det offentliggjort, at Miljøstyrelsen flytter fra København til Odense som følge af regeringens seneste plan for udflytning af statslige arbejdspladser. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Torp

By- og kulturdirektør, Furesø Kommune, fhv. vicedirektør, Miljøstyrelsen
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1989)

0:000:00