Politiet dropper sigtelsen mod Arnfeldt

SKATTESAG: Anklagemyndigheden dropper sigtelsen mod den tidligere spindoktor Peter Arnfeldt for at have lækket fortrolige skatteoplysninger om daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock, i 2011. 

Anklagemyndigheden har besluttet at opgive sigtelsen mod tidigere spindoktor Peter Arnfeldt i forbindelse med en lækage af Thorning-parrets fortrolige skatteoplysninger.
Anklagemyndigheden har besluttet at opgive sigtelsen mod tidigere spindoktor Peter Arnfeldt i forbindelse med en lækage af Thorning-parrets fortrolige skatteoplysninger.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Anne Justesen

Anklagemyndigheden har besluttet at opgive sigtelsen mod den daværende skatteminister Troels Lund Poulsens (V) særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, for at have lækket fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skatteforhold til medierne.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Statsadvokaten i København har tiltrådt en indstilling fra Københavns Politi om, at påtalen opgives, fordi det ikke kan forventes, at Peter Arnfeldt vil blive fundet skyldig i lovovertrædelsen.

"Peter Arnfeldt er hermed renset for anklagen mod ham. Tilbage står, at der er sket en forbrydelse, og at det desværre ikke er lykkedes at opklare den," siger politidirektør Thorkild Fogde, Københavns Politi, i pressmeddelelsen.

Politiet står dermed uden mistænkte i sagen om lækagen af de fortrolige oplysninger.

"Borgere i Danmark skal kunne have tillid til, at deres personoplysninger opbevares fortroligt. Det gælder ikke mindst fortrolige oplysninger om deres skatteforhold – og det gælder, uanset om man er politiker, kendt person eller helt almindelig dansker. Det er derfor rigtig ærgerligt, at vi i dag må konstatere, at det på trods af omfattende undersøgelser ikke har været muligt at finde frem til, hvem der har brudt den fortrolighed," siger Thorkild Fogde.

Sagen har været efterforsket af Københavns Politi efter anmeldelser indgivet af Skatteministeriet i 2011.

Dokumentation

Peter Arnfeldt var sigtet for overtrædelse af straffelovens § 152, stk. 2, jf. stk. 1 ved under særligt skærpende omstændigheder at have videregivet eller forsøgt at videregive fortrolige oplysninger om daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks, skatteforhold, som han havde fået kendskab til i forbindelse med sit arbejde som særlig rådgiver for den daværende skatteminister, til henholdsvis Ekstra Bladet og BT.

Kilde: Københavns Politi


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Arnfeldt

Managing Partner, Copenhagen Public Affairs
MA i kommunikation (Westminster 1997), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1999)

0:000:00