Regeringen har nedsat 138 råd og udvalg

OVERSIGT: Siden magtskiftet i 2015 er der oprettet 138 råd, nævn og udvalg. Se, hvilke ministerier der har oprettet flest.

Ekspertgrupper har rådgivet regeringen om alt fra dataetik til voldtægt og ældrepleje.

Siden magtskiftet i 2015 har V- og VLAK-regeringerne i alt etableret 138 råd, nævn, centre og udvalg. Det har alt i alt kostet 27,2 millioner kroner.

Erhvervsministeriet er topscorer med i alt 37 oprettede organer, herunder en arbejdsgruppe om penge under bordet, en række vækstteams og så de to nye nævn Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har oprettet næstflest med i alt 28 udvalg og råd. Blandt andet er der etableret et udvalg for bedre universitetsuddannelser, et tværministerielt rumudvalg og et ekspertudvalg om SU.

Tredjepladsen indtager Miljø- og Fødevareministeriet med 18 råd, efterfulgt af Sundheds- og Ældreministeriet med i alt ti af slagsen.

Kommissioner samt interne og tværministerielle arbejdsgrupper med videre er ikke omfattet af besvarelsen.

Se hele listen over ministeriernes råd og nævn her, hvor det også er muligt at se eventuelle årlige udgifter til vederlag.

Forrige artikel Jakob Østerbye sagde op: Jeg ved bare, jeg skal noget nyt Jakob Østerbye sagde op: Jeg ved bare, jeg skal noget nyt Næste artikel Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen
Djøf omfavner S-opgør med new public management

Djøf omfavner S-opgør med new public management

STYRING: Socialdemokratiet ønsker et principielt opgør med den udskældte ledelsesfilosofi new public management. Det er den helt rigtige vej at gå, og masser af vinde blæser da også allerede i den retning, påpeger fagforeningen Djøf.