Altinget styrker dækningen af EU’s grønne politik

Med en ny grøn EU-reporter styrker Altinget dækningen af den europæiske regulering. Den nye EU-journalist skal supplere Nordens i forvejen største EU-redaktion. Samtidig flyttes dækningen af Verdensmål ud på to andre nichemedier.

Med Peter Ingemann Nielsen som ny grøn EU-reporter styrker Altinget dækningen af den europæiske regulering.
Med Peter Ingemann Nielsen som ny grøn EU-reporter styrker Altinget dækningen af den europæiske regulering.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget, Emil Helms/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Altinget styrker nu dækningen af EU med en grøn EU-reporter, og dermed har Altinget fire journalister, der er dedikeret til at følge den europæiske lovmaskine.

”Man kan ikke dække politik – og især ikke klima- eller miljøpolitik – uden at have styr på, hvad der sker i Bruxelles. Og derfor styrker vi nu Nordens største EU-redaktion med flere kræfter,” siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

Den nye EU-journalist bliver Peter Ingemann Nielsen, som tidligere har været i Bruxelles for Altinget, og som senest har været redaktør for nichemediet Altinget Etik & Tro.

"Det er et gigantisk område at tage fat på. Putin har – på en trist baggrund – for alvor sat skub i EU's energiomstilling, og vrede landmænd presser EU's linje på diverse miljøspørgsmål," siger Peter og fortsætter:

"Med et europaparlamentsvalg, en ny kommission og et nært forestående dansk EU-formandskab om hjørnet vil jeg med dækningen tydeliggøre, hvor udslagsgivende en rolle EU har for den grønne omstilling i Danmark."

Hans job bliver at levere EU-stof til den række af Altingets nichemedier, der dækker det grønne område. Og det sker i erkendelse af, at det netop er europæisk lovgivning, der i høj grad dikterer meget af den grønne politik i Danmark.

Læs også

”Vi er på nogle punkter blevet overhalet af EU,” sagde for eksempel erhvervsminister Morten Bødskov (S), da han i december oprettede et nyt ’Forum for Samfundsansvar og Bæredygtighedsrapportering’.

Rådet afløser et tidligere råd, der havde verdensmål med i sit navn. Og det afspejler, at verdensmålene ikke længere er den primære ramme om arbejdet med bæredygtighed.

For både myndigheder og virksomheder handler det stadig om bæredygtighed og om at være grøn, social, mangfoldig og demokratisk.

Men erhvervslivet diskuterer mere ESG og CSR end verdensmål. Og det er ikke verdensmålene, men regulering fra især EU, der sætter rammerne. 

Det skifte skal naturligvis også afspejles i Altingets journalistik. Derfor vil nyhedsbrevene fra Altinget Verdensmål udkomme for sidste gang 7. marts, og i stedet vil området bliver dækket af på nichemedierne Altinget Erhverv og Altinget Udvikling.

På Altinget Erhverv skruer vi samtidig op for dækningen af virksomhedernes arbejde med bæredygtighed, hvad enten det gælder ligestilling, arbejdsforhold eller klimaaftryk.

Imens tager Altinget Udvikling sig af Folketingets, regeringens og organisationers arbejde med verdensmålene i udviklingslande.

Når det gælder danske politikeres og myndigheders arbejde med konkrete verdensmål herhjemme i Danmark som eksempelvis renere hav eller færre fattige børn, bliver vi selvfølgelig også ved med at holde beslutningstagerne op på det, de har sagt, de vil gøre.

Det gør vi på vores øvrige 27 nichemedier, hvis varemærke er kritisk, konstruktiv og nysgerrig journalistik.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Peter Ingemann Nielsen

Redaktør og journalist, Altinget Etik og Tro
Journalist, DMJX

0:000:00