Overblik: Få EU ind i undervisningen

LÆR MERE OM EU: Prøv Altingets undervisningsmaterialer om EU. Her får du blandt andet test, quiz og debat.

Foto: Colourbox

Brexit og den nyvalgte amerikanske præsidents EU-skepsis har aktualiseret spørgsmålet om EU’s fremtid mere end nogensinde, og afstanden mellem Bruxelles og borgerne i Danmark føles stadigt større. Årsagerne til at Danmark er en del af EU er ikke almen viden for danskerne, til trods for hvor meget EU betyder for dansk lovgivning. 

I samarbejde med lærere og elever på forskellige uddannelsesinstitutioner rundt om i landet har Altinget skabt og samlet undervisningsmaterialer om EU for at gøre det sjovere og enklere at undervise og lære om EU.

 

Hvem siger hvad – kan du gætte, hvad EU-politikerne mener?

QUIZ: De politiske uenigheder trives i Europa-Parlamentet såvel som i Folketinget. Prøv Altingets holdningsspil og se, om du kan forbinde holdninger og politikere på tre centrale spørgsmål.

 

Hvad skal der ske med EU efter Brexit?

TEMAPAKKE: Imens forhandlingerne er i gang om, hvordan Storbritannien skal træde ud af EU, er der fuld gang i debatten om, hvad det kommer til at betyde for det europæiske samarbejde. Her er et udpluk af den debat.

 

Hvad er EU’s rolle i flygtningekrisen?

TEMAPAKKE: Når katastrofer rundt om i verden får store menneskemængder til at flygte mod EU, giver det hovedpiner hos EU's ledere. For hvordan håndterer man de mange flygtninge og migranter – og hvordan skal EU's lande blive enige? Her er et udpluk af debatten.

 

Lærervejledning til EU-guiden

LÆRERVEJLEDNING: Læs Altingets lærervejledning, og anvend EU-guide i undervisningen. Du kan også finde links til andre gode undervisningsmaterialer om EU.

 

Test dig selv

TEST: Se hvem du er mest enig med i Europa-Parlamentet. Besvar ti spørgsmål, og lær mere om parlamentarikernes holdninger. Prøv også vores test for svenske medlemmer af EU-parlamentet her.

 

EU-Explainers

EU-INFO: Hvor skal man begynde, hvis man vil forstå, hvordan EU hænger sammen? Her er Altingets introduktion til EU og til de danskere, der er valgt som politiske repræsentanter i Europa-Parlamentet. Du kan finde både info-artikler, videoer, test og løbende EU-debat.

 

Projektet er støttet økonomisk af Europa-Nævnet

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024