Lars Boje Mathiesen
 svarer 
Simon Kollerup

Lars Boje Mathiesen (NB) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om, hvor mange sager der har været rejst i henholdsvis arbejdsretten og ved domstolene om diskrimination af kvinder ift. ansøgning om ledelsesstillinger og bestyrelsesposter, og i hvor mange tilfælde der er sket domsfældelse, der fastslår, at der i disse sager har været tale om diskrimination af kvinder baseret på køn

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 117, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvor mange sager der har været rejst i henholdsvis arbejdsretten og ved domstolene om diskrimination af kvinder ift. ansøgning om ledelsesstillinger og bestyrelsesposter, og i hvor mange tilfælde der er sket domsfældelse, der fastslår, at der i disse sager har været tale om diskrimination af kvinder baseret på køn? Tallene ønskes for de sidste ti og udspecificeret for hvert enkelt år.

Svar fra tirsdag den 22. marts 2022
Jeg har forelagt spørgsmålet for beskæftigelsesministeren, som oplyser:

”Ministeriet ligger ikke inde med oplysninger om, hvor mange sager, der har været rejst ved henholdsvis Arbejdsretten og ved de civile domstole om diskrimination af kvinder i forhold til ansøgning om ledelsesstillinger og bestyrelsesposter, herunder i hvor mange tilfælde, der er sket domfældelse.” Tilsvarende oplyser Justitsministeriet, at ministeriet til brug for besvarelsen af spørgsmålet har indhentet en udtalelse fra Domstolsstyrelsen, der har oplyst følgende:

”Domstolene registrerer ikke, om en sag vedrører diskrimination af kvinder. Det ville således kræve en omfattende manuel gennemgang af de civile sager ved domstolene for at kunne oplyse sådanne data .

0:000:00