Lars Boje Mathiesen
 svarer 
Simon Kollerup

Fratager lovforslaget virksomhedernes frie valg mellem egnede kandidater?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 117, Spørgsmål 5

Er ministeren enig i, at virksomhederne med lovforslaget reelt fratages det frie valg mellem egnede kandidater?

Svar fra onsdag den 23. marts 2022
Det er fortsat virksomhederne, som frit vælger, hvem de ønsker at ansætte

Nej. Det er fortsat virksomhederne, som frit vælger, hvem de ønsker at ansætte. Lovforslaget handler om, at virksomhederne skal opstille måltal, som virksomhederne finder ambitiøse og realistiske. Der fastsættes ingen tidshorisont for, hvornår en ligelig kønsfordeling skal være nået, men der er krav om, at en virksomhed, når den har opfyldt sine mål, skal sætte nye, indtil en ligelig kønsfordeling er opnået.

Regeringen vurderer derfor, at der med de foreslåede regler fortsat gives den fornødne fleksibilitet til virksomhederne, og at der tages højde for virksomhedernes udfordringer og forskellige situationer afhængig af f.eks. branche. Samtidig sikres kontinuerlig stillingtagen til den kønsmæssige sammensætning, og virksomhedernes ledelsesret respekteres.

0:000:00