GMO-forkæmper opgiver den umulige kamp

GMO-FORSKNING: Klaus K. Nielsen fra DLF, der er en af Danmarks største GMO-forkæmpere, vil ikke længere forske i teknologien. Den brede politiske modstand umuliggør saglige argumenter. JA er enige.
Det er umuligt for GMO-forskere at komme frem med saglige argumenter, når det politiske klima er, som det er nu, mener Klaus K. Nielsen.
Det er umuligt for GMO-forskere at komme frem med saglige argumenter, når det politiske klima er, som det er nu, mener Klaus K. Nielsen. Foto: DLF

Ærkemodstanderne er slet ikke modtagelige for saglige argumenter. Hver gang man skyder et argument ned, hiver de bare en ny kanin op af hatten.

Klaus K. Nielsen
Udviklingsdiretør, DLF

Mens debatten om Danmarks mulige satsning på genmodificerede fødevarer er blusset op igen, vælger en af de største forkæmpere for teknologien, Klaus K. Nielsen, der er hortonom og udviklingsdirektør i DLF-Trifolium, at opgive sit hjertebarn. Det politiske klima er ganske enkelt for negativt.

"DLF er den eneste danske virksomhed, som har arbejdet med gensplejsning af planter i forædlingen i mere end ti år, men nu lægger vi det altså på hylden. Forhåbentlig kun midlertidigt. Der er fortsat ingen politisk forståelse for at tillade teknologien i Danmark og EU," siger Klaus K. Nielsen til fagbladet Jord & Viden.

Han understreger, at det med det nuværende politiske klima på Christiansborg og i Bruxelles er umuligt at vide, hvad der skal til, før en GM-sort i sidste ende bliver godkendt - også selv om al nødvendig dokumentation er til stede, og sagkundskaben har sagt god for produktet. Derfor er det umuligt at trænge igennem med et positivt budskab om genfødevarer.

0:000:00