Høegh: Ærgerligt vi ikke nåede vandplanerne

INTERVIEW: Tidligere fødevareminister Henrik Høegh er nu Venstres miljøordfører. I dette interview fortæller han om sit syn på vandplanerne, reguleringen af landbruget og om pesticidforbruget, der ikke behøver at blive sænket, hvis bare belastningen kan mindskes.
Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk
Anders Jerking

Det er flotte ord, man skriver om kommissionen, men når man starter med at handicappe erhvervet ved at opkræve jordskatter og 1½ milliard i lastbilafgift, som rammer fødevareerhvervet hårdt, så har man allerede skadet erhvervets konkurrenceevne.

Henrik Høegh (V)
Om regeringens landbrugskommission
Fremover er det Henrik Høegh, der skal tegne Venstres miljøpolitik, og selv om den tidligere fødevareminister endnu ikke har fået indrettet sit kontor og pakket flyttekasserne ud, så er politikken allerede klar: De fastsatte miljømål skal opfyldes, men vejen til målene skal ændres, så dansk landbrug ikke mister konkurrenceevne.

"Vi har nogle ønsker til miljøet, men vi har også kraftige ønsker til, hvordan vi når de mål. Vi er meget opmærksomme på de arbejdspladser, der er i landbruget og i fødevaresektoren. De job skal beskyttes, samtidig med at vi når miljømålene," siger Henrik Høegh.

Ud over at have været fødevareminister har Høegh tidligere været viceformand i Dansk Landbrug, så få politikere kender landbruget så godt som ham, men han erkender, at han først nu skal sætte sig ind i andre miljøområder som affald og miljøfremmede stoffer.

"Der har jeg lidt lektier at læse," siger han.

0:000:00