Kvalitetsfødevarer presses af global konkurrence

Danske fødevareproducenter og forbrugerorganisationerne ønsker mere regulering for at sikre forbrugerne mod dårlige fødevarer.
Helle Ib

På seks år er det lykkedes at skabe et topkvalitetsprodukt. Vi har Danmarks dyreste salami, men den danske detailindustri er utrolig positiv. Vi sælger alt, hvad vi kan lave. Men den vinkel med ”sundere og billigere” fødevarer er utryk for disharmoni.

Henry Franzen
Salgsdirektør, Aalbæk Specialiteter

Den globale konkurrence og handel med fødevarer er underlagt så stærke kræfter, at det er nødvendigt med regulering, hvis forbrugerne skal kunne føle sig på bare nogenlunde sikker grund, når de står i supermarkedet. Så langt var de fleste debattører enige, da Dansk Landbrug og Familie & Samfund mandag afviklede konferencen ”Fødevareparagrafferne – brugbare eller bare vrøvl” på Christiansborg.

Formand for Forbrugerrådet, Camilla Hersom, slog fast, at forbrugerne bør kunne forvente, at de hverken bliver syge eller snydt, når de køber ind.

”Men sådan er virkeligheden ikke. Forbrugerne har ikke noget reelt valg. Behovet for regulering er stigende,” sagde hun.

0:000:00