L 132 (Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. (Betingelser for tilladelse til tildeling af over 170 kg kvælstof fra organisk gødning pr. hektar, administrative bødeforelæg m.v.).

Hovedformålet med lovforslaget er at tilvejebringe en hjemmel i husdyrbrugloven til at implementere kvægundtagelsens betingelse om, at et kvægbrug, der straffes med bøde for at have overtrådt en betingelse i en tilladelse til at tildele op til 230 kg kvælstof fra husdyrgødning pr. hektar, skal have afslag på ansøgning om tilladelse året efter.

Det foreslås bl.a., at ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri kan fastsætte regler om, at visse overtrædelser af harmoniregler og fosforarealkrav kan afgøres med administrative bødeforelæg efter principperne i retsplejelovens § 832. Desuden forslås der ændringer af husdyrbruglovens bemyndigelse til at fastsætte fosforlofter, således at ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri får mulighed for at forenkle og forbedre reguleringen til imødegåelse af forurening af vandmiljøet med fosfor.

Endelig forslås det at ændre den eksisterende bemyndigelse til at fastsætte regler om en generel forpligtigelse til at iværksætte erosionsforebyggende foranstaltninger, hvilket bl.a. indebærer, at ministeren får mulighed for at inddrage kort over erosionsrisikoarealer i grundlaget for reguleringen af erosion af fosforholdig jord til vandmiljøet.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2022.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Prehn

MF (S), fhv. minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og for udvikling
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2002)

0:000:00