Miljøet kom på valgkampens dagsorden

Torsdagens store miljøvalgmøde blev en intens debat om landbrug, sommerhuse og CO2-afgifter. Arrangementet viste med alt tydelighed at den danske miljødebat stadig er opsplittet i to lejre, og der langt fra er enighed om, hvordan Danmark takler fremtidens miljøudfordringer.
Kristian Lund Pedersen

Regeringen har sparet 3,7 mia. kroner væk på miljøet. Men for at løse fremtidens udfordringer, duer det ikke kun at se miljøinitiativer som omkostninger, for der ligger også mange muligheder i miljøudvikling, som kan skabe dynamik og arbejdspladser i Danmark.

Claus Larsen-Jensen (S)
Folketingskandidat i Søndre Storkreds
Fakta
Repræsentanter for de tre miljøorganisationer:

Poul Henrik Harritz, præsident, Danmarks Naturfredningsforening

Marianne Bender, formand, Organisationen for Vedvarende Energi (OVE)

Christian Ege, formand, Det økologiske Råd: Miljøbistanden

Politikerpanelet:

Rikke Fog Møller fra Enhedslisten

Eyvind Vesselbo fra Venstre

Maria Hørby fra Kristendemokraterne

Claus Larsen-Jensen fra Socialdemokraterne

Jørn Jespersen fra Socialistisk Folkeparti

Martin Lidegaard fra De Radikale.


Kilde: Altinget.dk
Det var en ophedet debat, da Danmarks Naturfredningsforening, Det Økologiske Råd og Organisationen for Vedvarende Energi inviterede til miljøstormøde i København i torsdags.

Blandt det seks mand store politiker-panel var Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo, der var i over to timers krydsild som eneste repræsentant for regeringen. Således var hverken De Konservative eller regeringens faste alliancepartner Dansk Folkeparti repræsenteret.

Der blev diskuteret mange vigtige miljøpolitiske spørgsmål, og blandt politikere og tilhørere var der skarp kritik af VK-regeringens indsats på miljøområdet. SF var repræsenteret ved miljøordfører Jørn Jespersen, De Radikale ved Martin Lidegaard, mens Socialdemokraterne havde sendt Claus Larsen-Jensen (se faktaboks).

Netop Jørn Jespersen lægger ikke fingre imellem i sit syn på miljøindsatsen de seneste år, som han beskriver som helt utilstrækkelig:

0:000:00