Ny forsker-skandale rammer EFSA

KONFLIKT: En tysk forsker er blevet bortvist fra EFSA, efter det er blevet afsløret, at han bijobbede for en privat virksomhed. EFSA vil nu undersøge, om dobbeltrollen har påvirket hans arbejde.
Per Bang Thomsen

Hvis det viser sig, at der har været nogle interessekonflikter i forhold til Andreas Schäffers arbejde, vil vi foretage en intern revision af de videnskabelige resultater, som PPR-panelet har udarbejdet.

James Ramsey
Pressemedarbejder hos EFSA
Fakta
Om EFSA:

EFSA har til opgave at udarbejde videnskabelige vurderinger og yde videnskabelig og teknisk bistand på alle områder, som har indflydelse på fødevaresikkerheden. Den giver uafhængig information og underretter offentligheden om risici.


Kilde: Altinget | Fødevarer

EU's fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, er ramlet ind i en ny skandale om interessekonflikter og dobbeltroller, efter det er kommet frem, at en af dets eksperter sideløbende har arbejdet for en kommerciel virksomhed. Afsløringen har nu fået EFSA til at bortvise ham, og det vil nu blive undersøgt, om dobbeltrollen har haft nogen betydning for det arbejde, som han har udført.

Sagen drejer sig om den tyske professor Andreas Schäffer, som fra 2009 og frem til 2012 var medlem af EFSA's pesticidpanel, Panel on Plant Protection Products and their Residues (PPR).

I den tid arbejdede han også som videnskabelig rådgiver for the Research Institute for Ecosystem Analysis and Assessment (GAIAC), og til at begynde med havde han kun oplyst, at instituttet var tilknyttet universitetet i Aarchen.

0:000:00