Stigende efterspørgsel efter kvalitet

Viceformand i Dansk Landbrug, Henrik Høegh, mener, at efterspørgslen efter kvalitetsfødevarer er stigende, men stadig meget lille.
Helle Ib

Hvis vi får en særordning omkring salmonellaniveau, ville jeg være glad, fordi jeg kunne skubbe konkurrenter væk fra det danske marked. Men da ni ud af ti grise skal sendes ud af landet, frygter jeg, at andre lande vil lave modforanstaltninger, så danske produkter kan udelukkes.

Henrik Høegh
Viceformand, Dansk Landbrug

Kvalitet og indtjening går ikke altid hånd i hånd. Hvordan ser producenterne på kravet om bedre fødevarer? Vi har spurgt viceformand Henrik Høeg, Dansk Landbrug, der selv producerer blandt andet grise og bær på Lolland:

Kan det betale sig at satse på kvalitetsfødevarer?
”Jeg glæder mig over, at der er stigende afsætning på kvalitetsprodukter, men jeg vil ikke i dag sætte hele dansk fødevareproduktion over på den produkttype, for det er der ikke marked til.”

Hvorfor er det problematisk, hvis Danmark får særordninger og går i front i forhold til andre lande mht. kvalitet og fødevaresikkerhed?
”Hvis vi får en særordning omkring salmonellaniveau, ville jeg være glad, fordi jeg kunne skubbe konkurrenter væk fra det danske marked. Men da ni ud af ti grise skal sendes ud af landet, frygter jeg, at andre lande vil lave modforanstaltninger, så danske produkter kan udelukkes. Der er allerede et hav af handelshindringer.”

0:000:00