Carsten Bach
 svarer 
Peter Hummelgaard

Carsten Bach (LA) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om ministeren vil redegøre for, hvordan man i vores nabolande samt Holland og Belgien har løst de problemer, som B 86 peger på?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 86, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvordan man I vores nabolande samt Holland og Belgien har løst de problemer, som stillerne af borgerforslaget peger på? Vil ministeren bl.a. redegøre for, hvordan man i de enkelte lande har organiseret politiets arbejde med sager om vanrøgt af dyr, hvilke efterforskningsmuligheder har man, hvilke sagsbehandlingstider er der, er der en særlig anklager, hvad er strafniveauet, og har man mulighed for at frakende erhvervsdrivende retten til at have dyr? På hvilke punkter har man i disse lande bedre mulighed for at efterforske og strafforfølge sager om vanrøgt af dyr?

Svar fra torsdag den 21. december 2023
Vi har som samfund en pligt til at behandle de dyr, vi har i vores varetægt, ordentligt. Derfor er det vigtigt, at vores myndigheder har de nødvendige ressourcer og værktøjer til at håndtere sager om overtrædelse af dyrevelfærdsloven. I forlængelse heraf skal vi løbende overveje, om der er behov for at styrke indsatsen på dyrevelfærdsområdet.

I den forbindelse kan det være relevant at se på, hvordan de lande, vi i Danmark almindeligvis sammenligner os med, behandler sager om vanrøgt af dyr. Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet iværksat en høring af de danske ambassader i Norge, Sverige, Tyskland, Island, Finland, Holland og Belgien.

Justitsministeriet forventer at kunne vende tilbage til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg inden udgangen af januar 2024, når Justitsministeriet har modtaget oplysningerne fra de pågældende ambassader.

Side
0:000:00